Termeni și Condiții Generale

Termeni și Condiții Generale pentru utilizarea serviciilor oferite de comerciantуги

Termeni și Condiții Generale MAGAZINULUI ONLINE SKY OPTIC

 1. OBIECT

 

Art. 1. Prezentele Termene și Condiții Generale au ca scop de a reglementa relațiile între “Sky Optic“ OOD, CUI 203514101, cu sediul și adresă în orașul Sofia 1000, blvd. ”Alexander Stambolyiski” № 27А, numită mai jos pentru ușurință FURNIZOR, și clienții, numiți mai jos UTILIZATORI, în platforma pentru comerț online SKY OPTIC, numită mai jos ”SKY OPTIC”.

 

ІІ. DATELE FURNIZORULUI

Art. 2. Datele conform Legii pentru Comert la distanță și conform Legii pentru Protecția consumatorilor:

 1. Denumirea Furnizorului: „Sky Optic“ OOD
 2. Sediul social și sediu executiv: oraș Sofia 1000, blvd. „Alexander Stamboliiski” № 27А,
 3. Adresa pentru desfășurarea activității și adresa pentru depunerea reclamațiilor de la consumatorii: Bulgaria,oraș Sofia 1000, blvd. „Alexander Stamboliiski” № 27А
 4. Adresa pentru corespondență: Bulgaria,oraș Sofia 1000, blvd. „Alexander Stamboliiski” № 27А
 5. Număr de înregistrare în registul public: ЕИК 203514101,
 6. Organe de suprăveghere:

(1)Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Adresă: Blvd. General Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, Cod Poștal 010336, București, Romania
Tel. +40318059211, +40318059212
Email: [email protected]
https://dataprotection.ro

(2) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
adresă: Blvd. Aviatorilor nr. 72, Sector 1, Cod Poștal 011865, București, România
tel. +40213076766, +40219551
https://www.anpc.ro

 1. Înregistrare conform Legii pentru valoarea adaugată - TVA № BG 203514101

 

III. CARACTERISTICII PLATFORMEI

Art. 3. SKY OPTIC este o platformă pentru comerț on-line și se poate găsi in Internet la adresă https://skyoptic.bg, prin intermediul căreia Utilizatorii au posibilitatea de a încheia contracte de vânzare-cumpărare și livrare produse oferite de Furnizor în platforma, inclusiv următoarele:

 1. Să efectueze înregistrarea și să creeze un profil pentru o vizualiza magazinul electronic al Furnizorului și de a utiliza serviciile suplimentare pentru oferire de informații;
 2. Să verifice bunurile, caracteristicilor lor, prețurile și condițiile de livrare;
 3. Să încheie contracte de vânzare-cumpărare produse cu Furnizorul pentru produsele listate în platforma SKY OPTIC;
 4. Să efectueze orice plată prin mijloace electronice de plată, în legătura cu contractele încheiate prin platforma SKY OPTIC.
 5. Să primească informație despre produsele noi, oferite de Furnizor în platforma SKY OPTIC;
 6. Să efectueze comunicație electronică în legătura cu încheierea sau derularea contractelor cu Furnizorul în platforma SKY OPTIC și folosind interfața paginii web SKY OPTIC, in spațiul virtual Internet;
 7. Să fie informați despre drepturile lor, care decurg din legile în vigoare, folosind în precădere interfața platformei SKY OPTIC în Internet;
 8. Sa execute dreptul lor la refuz, când este aplicabil, în conformitatea cu Legea pentru Protecția consumatorilor.

Art. 4. Furnizorul din platforma SKY OPTIK organizează livrarea produselor și garantează drepturilor Utilizatorilor, prevăzute în Lege, în cadrul bunei-credințe, criteriile și condițiile în bunele practici, drepturile consumatorilor sau dreptul comercial.

Art. 5. (1) Utilizatorii închei cu furnizorul în platforma SKY OPTIC un contract de vânzare-cumpărare produse, la adresă https://skyoptic.bg/. Contractul se încheie în limbă Română și se stochează în baza de date al Furnizoruli în platforma.

(2) În virtutea contractului încheiat cu Utilizatorii pentru cumpărarea și vânzarea de bunuri, Furnizorul în platforma SKY OPTIC se obligă să organizize livrarea și transferul de proprietate a produselor comandate prin interfața platformei câtre Utilizator. Utilizatorii au dreptul de a corecta greșeli la introducerea datelor nu mai târziu de exprimarea a dorinței de a încheia contractul cu Furnizorul în platforma SKY OPTIC.

(3) Utilizatorii achita Furnizorului al platformei SKY OPTIC remunerație pentru produsele livrate conform condițiile stipulate în platforma SKY OPTIC și Condițiile Generale prezente. Remunerația este în quantum declarat în platforma SKY OPTIC.

Art. 6. (1) Utilizatorul si Furnizorul din platforma SKY OPTIC sunt de acord, că toate comunicațiile între ei în legatura cu încheierea și derularea contractului de vânzare-cumpărare pot fi efectuate prin mailuri sau mesaje electronice conform Legea documentului electronic și semnatura electronica și în conformitatea cu Legea pentru comerț la distanță.

(2) Предполага се, че електронните изявления, извършени от Ползвателите на сайта са извършени от лицата, посочени в данните, предоставени от Ползвателя при извършване на регистрация, ако Ползвателят е въвел съответното име и парола за достъп.

 

 1. ÎNREGISTRARE PENTRU UTILIZARE SKY OPTIC

Art. 7. (1) Pentru a folosi SKY OPTIC pentru închierea de contracte de vânzare-cumparare produse, Utilizatorul urmează de a introduce nume și parola, alese de el, pentru a avea acces la distanță sau pentru a se identifica folosind profilul său din facebook sau google, ce ar însemna ca este de acord cu aceste Termeni și Condiții Generale.

(2) Numele și parola pentru acces de la distanță se definesc de către Utilizator, prin înregistrare on-line în site-ul Furnizorului prin platforma SKY OPTIC, conform cu procedura oferita de el. Utilizatorii au dreptul de a lasa comenzi și prin intermediul rețelei de socializare Facebook sau google.

(3) Prin completarea datelor sale în coșul său de produse și prin apasarea butunului "Comanda" sau „Cumparați acest produs“, Utilizatorul declara, că este familiarizat cu prezentele Termeni și Condiții Generale, este de acord cu conținutul lor și se obliga să le respecte necondiționat.

(4)Furnizorul confirma comanda Utilizatorului prin email și între el și Furnizorul apar relații contractuale.

(5) При извършване на регистрацията или поръчката Ползвателят се задължава да предостави верни и актуални данни. Ползвателят се задължава при промяна своевременно да актуализира данните, посочени в регистрацията или поръчката си.

 

 1. PAȘI TEHNICI PENTRU ÎNCHEIERE UNUI CONTRACT DE VÂNZARE-CUMPĂRARE

Art. 8. (1) Utilizatorii folosesc în general interfața paginii Furnizorului în platforma SKY OPTIC, pentru a încheia contracte de vânzare-cumpărare produse ofertate de furnizorii în platforma SKY OPTIC.

(2) В случаите на поръчка на стоки без извършване на регистрация от страна на Ползвателя, последният приема тези общи условия в момента на доставката. Счита се, че Ползвателят е приел настоящите общи условия с приемането на доставката на стоките.

Art. 9. Utilizatorii încheie contractul de vânzare-cumpărare produse în platforma SKY OPTIC urmând următoare procedură:

(1) Intrare în sistemul de lansat comenzi în platforma SKY OPTIC.

(2) Alegere sau configurare de unul sau mai multe produse din cele ofertate de Furnizor în platforma SKY OPTIC și adaugarea lor la o listă cu produse pentru achiziție.

(3) Furnizare datelor necesare pentru identificarea Utilizatorului că partea contractantă.

(4) Furnizare de date pentru efectuarea livrării.

(5) Alegere de modalitate de plată și termenul de plată a prețului.

(6) Confirmare comenzii de câtre Furnizor;

 

 1. CONȚINUTUL CONTRACTULUI

Art. 10. (1) Furnizorul și Utilizatorii încheie contracte separate pentru vânzare-cumpărre de produse, comandate de Utilizatorii, independent de faptul că sunt alese într-o singură comanda și se afla intr-o singură listă de cumpăraturi.

(2) Furnizorul poate organiza concomitent livrarea produselor comandate cu contracte separate de vânzare-cumpărare produse.

(3) Drepturile Utilizatorilor în legătură cu produsele livrate sunt exercitate separat pentru fiecare contract de vânzare-cumpărare. Exercitarea de drepturi în legatura cu un produs livrat nu afectează și nu are niciun efect în ceea ce privește contractele de vânzare a altor produse. În caz că Utilizatorul deține calitatea de consumator în sensul Legii pentru Protecția Consumatorilor, exercitarea dreptului de renunțare contractului de vânzare-cumpăra un anume produs nu afectează contractele de vânzare-cumoărare pentru celealte produse, livrate consumatorului.

(4) În caz de livrare de bunuri, care se livrează în promoție împreună cu alte bunuri în set, se aplică cu prioritate regulile de livrare și retur setului respectiv, cum sunt anunțate în profilul produsului în magazinul on-line.

Art. 11. La exercitarea drepturilor sale conform contractului de vânzare-cumpărare, Utilizatorul este obligat să indice precis și neechivoc contractul și bunurile pentru care își exercită drepturile.

Art. 12. (1) Utilizatorul poate să platească prețul din contractele de vânzare-cumpărare separate în același timp la lansarea comenzii de livrare de bunuri sau la livrarea lor folosind ună din modalitațile ce urmează:

 1. cu card de credit sau de debit (MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, Visa, Visa Electron, V PAY), sau
 2. prin transfer bancar în contul bancar indicat în platforma SKY OPTIC, sau
 3. ramburs la curier în momentul primirii.

(2) În ceea ce privește bunurile care sunt livrate în mod promoțional împreună cu alte bunuri dintr-un set, prețul pentru set se referă doar la întregul său și este inseparabil pentru bunurile individuale din set.

(3) Bunurile care sunt livrate în cadrul unei promoții împreună cu alte bunuri într-un set și pentru care prețul se referă la set în întregime, pot fi returnate de către Utilizator contra unei rambursări a prețului plătit, numai ca set în întregime.

(4) În cazul în care Utilizatorul dorește să-și exercite dreptul la retragere din contract în legătură cu unul dintre bunurile într-un set conform art. 2, Furnizorul restituie sumele plătite pănă la quantumul prețului normal sau prețului redus pentru bunurile rezervate, iar în cazul în care aceasta sumă depașeste suma achitata pentru setul întreg Utilizatorul trebuie să achite diferența pănă la prețul normal, în caz contrar nu mai are dreptul de a pastra bunul și pentru exercitarea dreptului de retur se aplică respectiv art. 16

(5) Produsele care sunt listate în secțiunea Outlet din site-ul web al Furnizorului, se vând separat de celealte produse și se rezervă cu o comandă separată și nu se poate face o comanda pentru produse dinOutlet și celealte produse împreunat. Îndependent de acest lucru, Furnizorul poate organiza concomitent livrarea produselor achiziționate din secțiunea Outlet și din site-ul principal, dacă achiziția este făcuta de același Utilizator și este furnizata aceeași adresa de livrare.

 

VII. CLAUZE SPECIALE, APLICABILE PERSOANELOR, CARE DEȚIN CALITATEA DE consumator ÎN SENSUL LEGII PENTRU PROTECȚIA consumatorILOR

Art. 13. Regulile din acest Capitol VII din prezentele Termeni și Condiții Generale se aplică numai Utilizatorilor, despre care datele, furnizate pentru încheierea contractului de vânzare-cumpărare sau la momentul înregistrării în SKY OPTIC, se poate concluziona că sunt consumatori în sensul Legii Pentru Protecția consumatorilor, Legea Comerțului Electronic și la distanță și/sau Directivă 2011/83/CE al Parlamentul European și al Consiliului din 25 octombrie 2011.

Art. 14. (1) Caracteristicile generale ale bunurilor, oferite de Furnizor în platforma SKY OPTIC sunt definite în profulul fiecarui produs în platforma SKY OPTIC.

(2) Prețul bunurilor cu toate taxele încluЦената на e se definește de Furnizor în platforma SKY OPTIC în profilul fiecarui bun în platforma SKY OPTIC. consumatorul are posibilitatea de a negocia un preț individual pentru unele bunuri prin intermediul interfeței Furnizorului în platforma. În cazul în care un preț individual este negociat, această se considera prețul platibil de Consmător pentru bun.

(3) Valoarea cheltuielilor poștale sau de transport care nu sunt încluse în prețul bunurilor se definețte de Furnizor în platforma SKY OPTIC și se pune la dispoziție că informație ă pentru Utilizator la alegerea produselor pentru încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

(4) Modalitățile de plată, livrarea și finalizarea contractului se definesc în prezentele Termeni și Condiții Generale și informața pusa la dispoziție Utilizatorului folosind mehanizmele în platforma SKY OPTIC.

(5) Informația, pusa la dispoziția Utilizatorilor in acest articol este actuală la momentul vizualizării ei în platforma SKY OPTIC înainte de a încheia contractul pentru vânzare-cumpărare.

(6) Utilizatorii sunt de acord, că toate datele cerute în sensul Legii Pentru Protecția consumatorilor pot fi furnizate prin intermediul înterfeței platformei SKY OPTIC sau email.

Art. 15. (1) Utilizatorul este de acord că furnizorii din platforma SKY OPTIC au dreptul de a pretind plată în avans pentru contractele de vânzare-cumpărare și livrarea lor.

(2) Utilizatorul alege individual dacă să achite Furnizorului prețul pentru livrarea bunurilor în platforma SKY OPTIC sau la momentul livrării.

(3) În cazul, în care valoarea comenzii Utilizatorului este egală sau depașește suma de 5 000 ron, plata se vă efectua numai prin transfer bancar sau prin depunere in contul bancar al Furnizorului.

Art. 16. (1) Consumatorul are dreptul, fără a plăti despăgubiri sau penalități și fără a indica un motiv, să se retragă din contract în termen de 14 zile de la data acceptării bunurilor de către Furnizor prin formularul standard de retragere din contract, disponibil pe site-ul Furnizorului în platforma SKY OPTIC la https://skyoptic.bg/terms-conditions și în Anexa nr. 1 la aceste Termeni și Condiții Generale. Informații privind exercitarea dreptului de retragere sunt disponibile la aceeași adresă de e-mail și în anexa nr. 2 la aceste Termeni și Condiții Generale.

(2) Dreptul de renunțare conform art. 1 nu se aplică în următoarele cazuri:

 1. pentru livrarea de bunuri , fabricate și personalizate la cererea individulă a consumatorului conform cerințelor lui speciale. Aceste bunuri, în sensul prezentele Termeni și Condiții Generale, sunt ramele și lentilele, fabricate conform configurției individuale al clientului prin comanda facută folosind mecanizmele de configurație individuală de pe site.;
 2. pentru livrare de bunuri, care, datorită naturii sai pot diminua calitatea lor sau au un termen scurt de valabilitate;
 3. pentru livrare de bunuri sigilate, care au fost desigilate după livrare și nu pot fi returnate din motive de igienă sau protecția sănătății;
 4. pentru livrare de bunuri, care după livrarea și prin natura lor au fost amestecate cu alte bunuri și nu mai pot fi separate;

3) Când Furnizorul din platforma SKY OPTIC nu a îndeplinit obligațiile sale pentru furnizarea de informații, cerute de Legea Pentru Protecția consumatorilor, consumatorul are dreptul să renunțe la contractul încheiat în termen de un an și 14 zile, calculănd din data primirii bunurilor. Когато информацията е предоставена на потребителя в рамките на срока за отказ, същият започва да тече от датата на предоставянето й. Потребителят има право да отправи изявлението за отказ по този член директно пред Доставчика чрез единния формуляр за отказ от договора, достъпен на сайта на Доставчика в платформата SKY OPTIC на адрес Приложение № 1 към тези общи условия.

(4) În cazul, în care consumatorul a exercitat dreptul său de a renunța la contractul de comerț la distanță sau în afară sediulului, Furnizorul restituie toate sumele, primite de Utilizator, fără întârziere nejustificată și în termen nu mai mare de 14 zile, calculate de la data, la care a fost înștiințat pentru decizia consumatorului de a se retrage din contract. Furnizorul restituie sumele primite numai prin transfer bancar, în contul bancar furnizat în scris de consumator.

(5) La exercitarea dreptului de retragere, costurile pentru returnarea bunurilor livrate vor fi suportate de câtre Utilizator și vor fi deduse din sumele de rambursare prevăzute la al. 4, cu excepția cazurilor în care Utilizatorul organizează singur și pe cheltuiala sa returnarea bunurilor. Furnizorul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare pentru livrarea bunurilor, atunci când consumatorul a ales în mod explicit o metodă de livrare a bunurilor, altul decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de Furnizor.

(6) Utilizatorul se angajează să pastreze bunurile primite de Furnizor în platformă și să asigure păstrarea calității și siguranței acestora în perioada prevăzută la al. 1.

(7) Utilizatorul își poate exercita dreptul de a se retrage din contract cu Furnizorul prin trimiterea unei notificării scrise către Furnizor prin formularul standard de retragere disponibil pe platforma SKY OPTIC și în Anexa № 1 la aceste Termeni și Condiții Generale.

(8) În cazul în care furnizorul din platforma SKY OPTIC nu s-a oferit să colecteze el însuși bunurile, acesta poate reține plata sumelor către consumator până când primește bunurile sau până când consumatorul furnizează dovada că a trimis bunurile înapoi, depinde ce a vut loc mai devreme.

(9) În cazul livrării de bunuri, care sunt livrate în mod promoțional împreună cu alte bunuri într-un set (așa-numitele pachete bundle), la exercitarea dreptului de retragere a Utilizatorului în conformitate cu prezentul articol și a cerințelor din Legea Pentru Protecția Consumatorului, Utilizatorului îi este rambursată suma redusă corespunzătoare din prețul individual al mărfurilor, ținând cont de raportul dintre prețurile produselor din magazinul on-linec, atunci când nu au fost achiziționat împreună (adică raportul dintre prețurile nereduse ale mărfurilor) în conformitate cu cu art. 12, alin. 4.

(10) Independent de ipotezele de mai sus, Utilizatorul se angajează să returneze bunurile într-o formă comercială care permite vânzarea ulterioară a acesteia, cu excepția cazului în care despachetarea bunurilor duce la o denaturare a aspectului al bunurilor, cum ar fi, dar fără a se limita la, cutie care se distruge, ambalaj etanș și alte cazuri similare. În cazul deteriorării aspectului comercial al bunurilor, Furnizorul are dreptul, la discreția sa, de a refuza acceptarea retragerii din contract sau de a percepe Utilizatorului costurile pentru readucerea bunurilor în formă comercială anterioară vânzării.

(11) În cazul exercitării dreptului de retragere în sensul prezentului articol, se consideră că Utilizatorul a exercitat și dreptul de retragere în ceea ce privește conținutul promoțional livrat cu produsul. Valoarea conținutului bonus nu este rambursată Utilizatorului, dar conținutul bonus trebuie să fie fi returnat împreună cu produsul principal

(12) La acceptarea bunurilor pentru care s-a exercitat dreptul de retragere în temeiul prezentului articol, Furnizorul va inspecta bunurile și poate refuza să le accepte dacă constată că bunurile returnate sunt diferite de cele livrate către Utilizator.

(13) Furnizorul are dreptul de a refuza returul bunurilor, dacă din cauza unei comenzi repetate și a returile multiple la intervale scurte de timp și de către aceeași persoană, apar îndoieli cu privire la buna sa credință ca Utilizator.

(14) separat de dreptul de retragere, Consumatorul are dreptul la o garanție legală de 2 ani pentru conformitatea bunurilor cu contractul de vânzare-cumpărare, garantată prin Legea Privind Protecția Consumatorilor.

Art. 17. (1) Termenul de livrare a bunurilor este de la 2 (două) la (5) zile de la primirea confirmării comenzii, iar termenul poate fi stabilit pentru fiecare produs separat la încheierea contractului cu consumatorul prin intermediul site-ului web al Furnizorului în platforma SKY OPTIC.

(2) Dacă Furnizorul din platforma SKY OPTIC nu poate îndeplini contractul din cauză faptului că nu are bunurile comandate în stoc, este obligat să informeze Utilizatorul și să restituie sumele plătite de acesta

(3) Livrarea pe teritoriul României se face prin intermediul unei companii de curierat, iar costurile sunt suportate de Furnizor, cu excepția cazului în care se prevede altfel în acește Termeni și Condiții Generale.

Art. 18. Furnizorul în platforma SKY OPTIC se obligă să respecte toate cerințele, definite în Legislația Europeană și au ca obiect etichetarea, reclama și comercializarea bunurilor din oferta.

Art. 19. (1) Utilizatorul are dreptul de a proba ocelarii livrate de Furnizor și să aleaga care dintre ele să accepte în timpul livrării.

(2) Pentru efectuarea probei de la alin. 1, Utilizatorul are dreptul de a comanda maximum 2 perechi de ochelari într-o singură comandă. În cazul efectuării un umăr neobișnuit de mare de comenzi pentru ochelari de către Utilizator în scopul efectuării probelor temeiul alin. 1, Furnizorul are dreptul să limiteze livrarea de ochelari către Utilizator și să limiteze sau să refuze executarea integral sau parțial a comenzilor Utilizatorului.

(3) Furnizorul are dreptul de a refuza finalizarea unei comenzi pentru o cantitate neobișnuit de mare de produse, dacă din circumstanțe se poate concluziona că aceasta comanda a fost făcută cu rea-credință. În acest caz, Furnizorul depune eforturi de bună credință pentru a stabili situația de fapt obiectivă.

(4) Comenzile pentru rame și lentile configurate prin funcționalitatea site-ului sunt prezentate cu titlu ilustrativ, unde caracteristicile și călitățile produselor și componente lor permit acest lucru cu scopul vizualizării produsului.

Art. 20. (1) Orice Utilizator care a comandat produse pe platforma SKY OPTIC se poate folosi de opțiunea „Testează înainte de a plăti” și poate proba produsul care i-a fost livrat în momentul livrării. Această opțiune nu se aplică produselor care sunt configurate la comanda individuală și personalizată a clientului prin funcționalitatea site-ului pentru a configura rame și lentile specifice într-un singur produs..

(2) În caz că Utilizatorul achită produsul comandat, se consideră acceptat și aprobat..

(3) În cazul în care Utilizatorul refuză să plătească produsul comandat și îl returnează curierului în formă nedeteriorată, comanda este considerată respinsă și produsul livrat este returnat Furnizorului, fără costuri suplimentare pentru Utilizator.

Art. 21. (1) Toate cheltuielile de transport și curierat, legate de livrarea produselor comandate Utilizatorilor, înclusiv cheltuielile cu returul produselor refuzate, în sensul art. 20, al. 2, sunt în totalitate suportate de Furnizor.

(2) În cazul exercitării dreptului de retragere din contract în temeiul art. 16, alin. 1, costurile de transport și curierat pentru returnarea produselor sunt suportate de Utilizatorului, când acesta a organizat singur și pe cheltuiala sa returnarea sau a returnat personal acestora, iar aceste costuri sunt deduse din suma totală care trebuie rambursată de Furnizor, astfel cum se specifică la art. 16, alin. 5.

 

VIII. DERULARE CONTRACTULUI

Art. 22. (1) Furnizorul din platforma SKY OPTIC poate organiza livrarea și predarea bunurilor Utilizatorului, folosind o anume firma de curierat, în termenul stăbilit la încheierea contractului.

(2) Dacă termenul de livrare conform art. 1 nu este stăbilit de părți la încheierea contractului, Furnizorul organizează livrarea și predarea într-un termen rezonabil.

Art. 23. (1) Utilizatorul are obligația de a verifica bunurile în momentul livrării și predării și dacă ceva nu corespunde cerințelor, să comunice de îndată Furnizorului prin intermediul platformei SKY OPTIC.

(2) În caz că Utilizatorul nu anunță Furnizorul în platforma SKY OPTIC conform al. 1, bunul se consideră acceptat și conform cu cerințele, excluzând viciile ascunse.

Art. 24. Furnizorul din platforma SKY OPTIC se obligă să asigure sevisarea necesarea pentru produsele livrate.

Art. 25. Pentru celalte cazuri neîncluse în acest articol, se aplică regulile pentru vânzare la distanță și regulile comerciale, stipulate în Legea Comercială și în Legea pentru Protecția consumatorilor.

 

 1. PROTECȚIA DATELOR PERSONALE

Art. 26. (1) Furnizorul din platforma SKY OPTIC întreprinde măsuri pentru protecția datelor personale al Utilizatorului în conformitatea cu Legea Pentru Protecția Datelor Personale.

(2) Începând cu 25.05.2018, data de la care se a aplică Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și cu privire la libera circulație a astfel de date și pentru abrogarea Directivei 95/46 / CE (Regulamentul General Privind Protecția Datelor cu Caracter Personal), consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal este luat de Utilizator în mod explicit, în scris și în fiecare caz aparte.

(3) Din motive de securitate a datelor personale ale Utilizatorilor, Furnizorul din platforma SKY OPTIC va trimite datele numai la adresa de e-mail, care a fost indicată de Utilizatorii în momentul înregistrării.

(4) Furnizorul din platforma SKY OPTIC are dreptul de a stoca date în dispozitivul de comunicare final al utilizatorului, cu excepția cazului în care acesta din urmă își exprimă în mod explicit dezacordul.

(5) Utilizatorul sau Consumatorul este de acord că Furnizorul platformei SKY OPTIC are dreptul să trimită în orice moment mesaje electronice către Utilizator sau Consumator, inclusiv un buletin informativ sau oferte de cumpărare de bunuri, atât timp cât Utilizatorul sau Utilizatorul este înregistrat în magazinul on-line Furnizorului din platforma SKY OPTIC.

(6) Utilizatorul sau Consumatorul este de acord că Furnizorul platformei SKY OPTIC are dreptul de a colecta, stoca și prelucra date privind comportamentul Utilizatorului sau al Consumatorului atunci când folosește magazinul on-line al Furnizorului în platforma SKY OPTIC.

Art. 27. (1) Furnizorul din platforma SKY OPTIC are dreptul să solicite, în orice moment Utilizatorului să se identifice și să confirme autenticitatea fiecărei circumstanțe și a datelor personale furnizate în timpul înregistrării.

(2) В случай, че по някаква причина Ползвателят е забравил или изгубил своите име и парола, Доставчикът на платформата СКАЙ ОПТИК има право да приложи обявената "Процедура за изгубени или забравени имена и пароли", достъпна на сайта на СКАЙ ОПТИК.

 

 1. MODIFICARE ȘI ACCES LA CONDIȚIILE GENERALE

Art. 28. (1) Prezentele Termeni și Condiții Generale pot fi modificate de Furnizorul din platforma SKY OPTIC, iar pentru acest lucru, ultimul vă anunță într-un mod corespunzător toți Utilizatori înregistrați.

(2) Furnizorul din platforma SKY OPTIC și Utilizatorul sunt de acord, că orice modificare sau completare a acestor Termeni și Condiții Generale vă avea efect asupră Utilizatorului înt-unul din următoarele cazuri:

 1. după notificarea sa explicită de către Furnizor în platforma SKY OPTIC și dacă Utilizatorul nu declară în termen de 14 zile că le respinge; sau
 2. după publicarea lor pe site-ul web al Furnizorului în platforma SKY OPTIC și dacă Utilizatorul nu declară în termen de 14 zile de la publicarea lor că le respinge;
 3. cu acceptarea sa explicită de către Utilizator prin contul său de pe site-ul Furnizorului din platforma SKY OPTIC.

(3) Utilizatorul este de acord că toate anunțurile Furnizorului prin intermediul platformei SKY OPTIC în legătură cu modificarea acestor Termeni și Condiții Generale, vor fi trimise la adresa de e-mail, furnizată Utilizator în momentul înregistrării. Utilizatorul este de acord că e-mailurile trimise în sensul acestui articol nu trebuie să fie semnate cu o semnătură electronică pentru a avea efect asupra acestuia.

Чл. 29. Доставчикът публикува тези общи условия на сайта на СКАЙ ОПТИК заедно с всички допълнения и изменения в тях.

 

 1. REZILIERE

Art. 30. Prezentele Termeni și Condiții Generale și contractul Furnizorului cu Utilizatorul în platforma SKY OPTIC se reziliză în următoarele cazuri:

 • dacă se desființează sau se anunță întrarea în insolvență sau faliment al uneia dintre părțile contractante;
 • de acord comun al părților în scris;
 • când exista o îmosibilitate obiectivă pentru ună dintre părți să îndeplinească obligațiile sale contractuale;
 • dacă echipamentele sunt confiscate sau sigilate de organele statului;
 • în cazul în care se șterge înregistrare Utilizatorului în platforma SKY OPTIC. În acest caz contractele de vânzare-cumpărare încheiate dar nefinalizate ramân valabile și trebuie derulate.

Art. 31. Furnizorul are dreptul, la discreția sa, fără o notificare prealabilă și fără despăgubiri, să rezilieze contractul unilateral, dacă se constată că Utilizatorul folosește platforma SKY OPTIC încălcând acestor Termeni și Condiții Generale, legislația din Republica România, normele morale general acceptate sau regulile și bunele practici în comerțul on-line.

 

XII. RESPONSABILITATE

Art. 32. Utilizatorul se angajează să despăgubească și să exonereze din răspundere furnizorii din platforma SKY OPTIC și Furnizorul în cazul proceselor și altor reclamații ale terților (indiferent dacă sunt sau nu justificate), pentru toate daunele și costurile (inclusiv onorariile avocatului și cheltuielile de judecată) care apar din, sau în legătură cu (1) neîndeplinirea oricăreia dintre obligațiile care decurg din prezentul contract, (2) încălcarea drepturilor de autor, a producției, a drepturilor de difuzare sau a altor drepturi de proprietate intelectuală sau industrială, (3) transferul ilegal către alte persoane a drepturilor acordate Utilizatorului pentru durata și în condițiile contractului și (4) declararea falsă a prezenței sau absenței calității consumatorilor în sensul Legii Pentru Protecția Consumatorilor.

Art. 33. Furnizorul nu este responsabil în caz de forță majoră, evenimente neprevăzute, probleme de internet, motive tehnice sau de altă natură obiectivă, inclusiv că urmare a ordinelelor autorităților competente ale statului.

Art. 34. (1) Furnizorul nu este responsabil pentru daunele cauzate terților de câtre Utilizator.

(2) Furnizorul nu este responsabil pentru daune materiale sau nemateriale, exprimate în profituri pierdute sau daune, cauzate Utilizatorului în procesul de utilizare sau neutilizare a platformei SKY OPTIC și încheierea contractelor de vânzare-cumpărare cu Furnizorul.

(3) Furnizorul nu este responsabil pentru timpul, în care platforma este inutilizabila din cauza fortei majore.

(4) Furnizorul nu este responsabil pentru daunele cauzate de comentarii, opinii și publicații sub descrierea produselor, știrile și articolele din platforma SKY OPTIC.

Art. 35. (1) Furnizorul nu este responsabil în cazul depășirii măsurilor de securitate ale echipamentelor tehnice și din acest fapt rezulta pierderea informațiilor, diseminarea informațiilor, accesul la informații, restricționarea accesului la informații și alte consecințe de aceeași natură.

(2) Furnizorul nu este răspunzător în cazul încheierii unui contract de vânzare-cumpărare, furnizarea accesului la informații, pierderea sau modificarea datelor rezultate din identificarea frauduloase a unei terțe părți, care se prezintă drept Utilizatorul, în cazul în care se poate presupune că aceasta persoană este Utilizatorul.

 

XIII. ALTE CONDIȚII.

Art. 36. (1) Utilizatorul și Furnizorul din platforma SKY OPTIC sunt obligați să își protejeze reciproc drepturile și interesele legitime, precum și să-și păstreze secretele comerciale, care au fost dezvăluite în procesul de derulare a contractului și a acestor Termeni și Condiții Generale.

(2) Utilizatorul și Furnizorul se angajează în timpul și după expirarea perioadei contractuale să nu facă publică corespondența scrisă sau verbală între aceștia. Publicarea corespondenței în presa scrisă și electronică, forumuri de internet, site-uri personale sau publice etc. este fi considerată dezvăluita public.

Art. 37. În caz de discrepanță între prezentele Termeni și Condiții Generale și întelegerile separate dintr-un contract special între Furnizor în platforma SKY OPTIC și Utilizator, prevederile contractului special vor prevala.

Art. 38. Eventuala invalidare a uneia dintre prevederile prezentelor Termeni și Condiții Generale nu duce la invalidarea întregului contract.

Art. 39. (1) Pentru problemele nerezolvate prin acest contract, în legatură cu executarea și interpretarea acestui contract, se aplica legile CE. (României)

(2) Utilizatorul are dreptul să se adreseze cu toate litigiile cu Furnizorul cu privire la executarea acestui contract către platforma de soluționare alternativă a litigiilor (ADR) în afara instanței, disponibilă la https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show În cazul în care nu se ajunge la un acord pentru soluționarea litigiului în afara instanței, părțile pot sesiza instanțele române competente și Autoritatea pentru Protectia consumatorilor

Чл. 40. Настоящите общи условия влизат в сила за всички Ползватели на 22.02.2018 г.

 

 

 

Anexa № 1 - Formular standard pentru exercitatea dreptului de renunțare contract

 

Formular standard pentru exercitatea dreptului de renunțare contrac:

 

 

 

 

– Câtre „SKY OPTIC“ OOD, CUI 203514101, cu sediul și adresa executivă oraș Sofia, Blvd. Alexander Stamboliiski № 27А:

– Cu prezentă anunț/anunțăm*, că renunț/renunțăm* la contractul de vânzare-cumpărare încheiat de mine/noi* pentru următoarele bunuri*/pentru următoarele servicii*

– Comandat la */primit la *

– Nume Utilizatorului/ii

– Адрес на потребителя/ите

– Semnătură Utilizatorului/lor (numai în caz, că prezentul formular este pe hartie)

– Dată

------------------------------------------------------

* Ce nu este necesar se taie.

 

 

 

 

Anexa № 2 - Informații despre exercitare dreptului la renunțare de contract

 

Informații despre exercitare dreptului la renunțare de contract

 

Instrucțiuni standard pentru renunțare:

 1. Dreptul de a se retrage din contract la distanță sau în afara sediului.
 2. Aveți dreptul de a renunță la prezentul contract fără a învoca motive pentru acest lucru, în termen de 14 zile.
 3. Termenul de retur de 14 zile este socotit din momentul când dv sau o terță persoană, diferită de curier și indicată de dv, ați intrat în posesia bunurilor.

Pentru a exercita dreptul dv de retur, trebui să ne notificați la datele de contact, specificate pe platforma SKY OPTIC și pentru decizia dv de a renunța la contract într-un mod neechivoc (exemplu prin scrisoare, expediată prin poșta, fax sau email).

Puteți folosi formularul standard de retur din platforma, dar nu este obligatoriu. De asemenea puteți completa și expedia pe email formularul standard de retur sau o altfel de notificare de retur neechivocă în site-ul web SKY OPTIC. Dacă folosiți aceasta opțiune, noi vă vom trimite confirmare de primire pentru cererea dv de retur (prin email)

 1. Efectul returului.

Dacă renunțați la prezentul contract, noi vă vom restitui toate plățile primite de dv.

Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik